SAY "NO" TO THESE FOOD!

Posted on: Jun 08, 2017

Tags: sống khỏe, Cấm kỵ, Không nên ăn,

Share this Story

SAY “NO” WITH THESE FOODS!

           Unfortunately, many foods when combined together not bring nutrition but also harmful to your health!

 

1.      Don’t use cow’s milk with juice

                       Cow’s milk and juice are two types of nutrion-rich drink, it’s very delicious. But when you combined two types of this nutrition drink together, it’s will turn out to harm. Because the acid in the fruit can stop the protein of cow’s milk, reduce the level of absorption of cow’s milk and juice, and make the digestive process slow down at the same time.

2.      Don’t add sugar directly into the milk when boiling

                       You just add the sugar into milk when it warm. Because of the acid amin contained in cow’s milk while boiling with fructose in sugar born a toxin that’s not conductive to your health. In many dishes need both the milk and sugar, to ensure good for health, good for you, you should beat sugar when milk has cooled.

 

3.      Don’t eat the seafood with fruits

                       The Vietnam customs often eat fruits immediately after the meal to dessert. But in reality, it’s not good for your health cause of the acid contained in fruit will reduce the absorption of food. And this is not good when eating fruit during or shortly after a meal containing seafoood.

                       The fruits, especially grapes, perminson – those containing many acid tanique will along with Protein and Calcium contains in seafood forming complexes uncomfortable for your stomach, make you feel bloating and indigestion.

                       If you want to eat fruits, you should eat it before or after two hours or more. And shouldn’t eat it when hungry, because it will increase the acid in your stomach and hurt your stomach.

 

4.      Beansprout and pig liver

                       This is a very tasty dish, simple and quite popular. But you need to be careful, because Vitamin in beansprout will easily oxidize by copper (CU) in the pig liver, that makes the nutrients in beansprout and pig liver become metamorphism.

 

5.      Shouldn’t bake food on gas stove

                       Many people have the habit of grilled calamari or fish, beef directly on the stove. But this is really not good. Because in the gas contains a lot of impurities. The impurities will come into food and create cancer.

           

Eating is an essential need of human life, but you need to eat carefully to keep your body always healthy.

******

CÁC ĐIỀU CẤM KỴ TRONG ĂN UỐNG

 

Thật không may, nhiều loại thực phẩm khi kết hợp với nhau không mang lại dinh dưỡng mà còn gây hại cho cơ thể bạn nữa đấy!

 

1.       Không dùng chung sữa bò với nước trái cây

   Sữa bò và nước trái cây là hai loại thức uống giàu dinh dưỡng, rất thơm ngon. Nhưng bạn có biết không, khi kết hợp đồng thời hai loại thức uống dinh dưỡng này với nhau lại hóa ra lợi bất cập hại. Vì acid trong trái cây có thể làm ngưng kết Protein sữa bò, gây giảm mức độ hấp thu sữa bò và nước trái cây, đồng thời làm chậm quá trình tiêu hóa gây đầy bụng, khó tiêu. 

2.       Không cho đường trực tiếp vào sữa đang sôi 

             Bạn chỉ nên cho đường vào sữa bò đã đun sôi để nguội hoặc sữa tươi. Vì chất axit amin có trong sữa bò khi đang đun sôi cùng với đường Fructoza sinh ra một độc tố không có lợi cho sức khỏe. Trong nhiều món ăn cần cả sữa và đường để đảm bảo tốt cho sức khỏe, tốt nhất bạn nên đánh tan hỗn hợp đường khi sữa đã nguội.

 

3.       Không dùng hải sản với trái cây

 

  Người Việt Nam thường có tục lệ ăn trái cây ngay sau bữa ăn để tráng miệng. Nhưng thực tế điều này rất không tốt vì axit trong trái cây sẽ làm giảm sự hấp thụ thức ăn. Và điều này càng không tốt khi ăn trái cây trong hoặc ngay sau bữa ăn có hải sản.

Những loại trái cây, đặc biệt là nho, hồng - những loại có chứa nhiều Acide tanique sẽ cùng với Protein và chất Calcium có nhiều trong hải sản tạo thành phức hợp không mấy dễ chịu cho cái dạ dày đã đầy ắp thức ăn khiến bạn đầy bụng, khó tiêu.

Ăn hoa quả tốt nhất nên ăn trước hoặc sau ăn hai tiếng trở lên. Cũng không nên ăn khi đói vì chúng sẽ làm tăng dịch axit trong dạ dày gây tổn thương dạ dày của bạn.

 

4.       Giá đậu và gan heo

  Đây là một món ăn rất ngon, đơn giản và khá được ưa chuộng. Nhưng bổ dưỡng hay không thì cần phải lưu ý. Vitamin trong giá đậu sẽ dễ dàng bị oxi hóa bởi đồng (Cu) trong gan heo, khiến cho chất dinh dưỡng trong giá đỗ và gan heo đều bị mất chất và biến chất.

 

5.       Không nướng thức ăn trên bếp gas

                     Nhiều người có thói quen do tiện nên nướng mực hoặc nướng cá, thịt bò trực tiếp trên bếp ga. Nhưng điều này thực sự không tốt. Vì ga là khí hóa lỏng chứa nhiều tạp chất nên khi nưỡng thực phẩm. Những tạp chất này sẽ vào thức ăn góp phần tạo nên những nhân tố gây ung thư.

                Ăn uống là nhu cầu tất yếu của con người nhưng teen hãy lưu ý một chút để mang một cơ thể khỏe mạnh toàn diện nhé! 

 

CATALOGUE